Insert molding: andere materiaalsoorten omspuiten met kunststof

Bij insert molding spuitgieten we een onderdeel van een andere materiaalsoort in kunststof. Een veel voorkomende toepassing is het in- of omspuiten van metalen delen met kunststof. We leggen het vreemde materiaal in een spuitgietmatrijs en kapselen het in.

Metaal, keramiek of andere materialen

Met insert molding kapselen we andere materialen in kunststof. We werken veel met metaal en keramiek, maar ook andere materialen kunnen we met insert molding spuitgieten. U stelt met deze spuitgiettechniek eenvoudig een product samen uit kunststof en een onderdeel van ander materiaal.

Volledig geautomatiseerd

Afhankelijk van de seriegrootte kunnen we insert molding volledig automatiseren. In plaats van delen met de hand in de matrijs te leggen, automatiseren we dit om de productie nog sneller te laten verlopen. Hiermee borgen we een constante proces afloop en neemt de kwaliteit van uw product toe. We kunnen kwaliteitscontrole na de spuitgietcyclus integreren met behulp van vision control systemen.

Meer weten over de mogelijkheden van insert molding?

We hebben ontzettend veel ervaring met insert molding en we kunnen u snel duidelijkheid geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor uw product. Neem contact met ons op en we vertellen u meer over deze spuitgiettechniek.

VRAAG EEN OFFERTE AAN