HVAC/building technologies

De markt van klimaatbeheersing en luchtkwaliteit, internationaal beter bekend als HVAC (Heating, Ventilation and Airconditioning) is een markt die perfect aansluit bij de competenties van onze onderneming. Enerzijds heeft onze onderneming zeer veel ervaring in het spuitgieten van (grote) zichtproducten, zoals de behuizingen van CV ketels, klimaatsystemen en thermostaten. Anderzijds is onze onderneming ook actief in de productie van technische onderdelen die veelal binnen de behuizing van ketels, thermostaten en warmtepompen te vinden zijn.

In deze markt werken we voor een aantal zeer gerenommeerde merken, zowel in Nederland als in het buitenland. Vergeleken met bijvoorbeeld de automobielindustrie zijn de volumes in deze markt over het algemeen kleiner. We spelen hier op in door kleinere seriegroottes aan te bieden.

Naast het spuitgieten van onderdelen, verzorgen wij ook assemblagewerkzaamheden. Door verschillende componenten samen te stellen, leveren wij een halffabricaat aan de eindklant.

GL Plastics breidt uit in Duitsland met twee senior-adviseurs

GL Plastics heeft 33 jaar ervaring in het spuitgieten van kunststoffen. De kerncompetentie ligt in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige en complexe halffabrikaten van technische kunststoffen. Bovendien kan de klant kiezen uit een reeks diensten zoals productontwikkeling, montage, opslag en logistiek. GL Plastics bedient klanten over de hele wereld, met name in de automotive-, medische en HVAC-segmenten. 

GL Plastics wil zijn aanwezigheid in de Duitstalige regio verder uitbreiden en is overeengekomen om in 2022 samen te werken met twee Duitse managers van hoog kaliber. Dietmar O. Böcking en Dr. Rainer Landwehr zullen de expansie van GL Plastics in de Duitstalige regio ondersteunen als Senior Advisors.

Bert van der Velden, directeur en mede-eigenaar van GL Plastics, is verheugd: “Ik ben ontzettend blij dat ik in Dietmar en Rainer twee ervaren managers heb gevonden, die met hun expertise en netwerk onze groei in de Duitstalige regio zullen helpen aanjagen.”     

Dietmar O. Böcking: erkend deskundige building technologies

Dietmar O. Böcking werkt als zelfstandig management consultant, senior adviseur en business angel voornamelijk op het gebied van technische consumentengoederen en bouwsysteem technologie. Dietmar was gedurende vele jaren topmanager en CEO van internationale ondernemingen als Vaillant, Berker en Rademacher en is dan ook een erkend deskundige op de markt voor technische verbruiksgoederen en gebouwsysteem technologie. Zijn focus ligt op de ondersteuning van gevestigde middelgrote ondernemingen en start-ups.

VRAAG EEN OFFERTE AAN