Automotive

De Automotive Industrie is al decennialang een zeer belangrijke afzetmarkt voor onze onderneming. Om actief te kunnen zijn in deze veeleisende industrie, dien je gecertificeerd te zijn conform de IATF 16949 norm (voormalig TS-16949 norm). Kenmerkend aan de IATF 16949 certificering is het streven naar Zero Defect, Continuous Improvement en Waste Reduction. Als gecertificeerde onderneming leveren wij hoogwaardige kunststof spuitgietonderdelen aan een aantal van de grootste Tier One Suppliers in de markt. Via deze mondiaal opererende toeleveranciers belanden onze producten uiteindelijk in alle gerenommeerde automerken in de wereld.

Competenties

Het met kunststof omspuiten van sensoren en metalen contacten is één van de competenties die wij voor deze markt inzetten. Doordat het proces geautomatiseerd is en elk product middels Camera Vision Control grondig wordt gecheckt of ie voldoet aan de specificaties, is uitval bij de klant uitgesloten.

Een aantal van de toepassingen (producten) zijn:

  • Wheel Speed Sensor (ABS Sensors)
  • Chassis Position Sensor
  • Accuklem

Voortraject

Het proces tot aan de Start of Production (SOP) is zeer omvangrijk en kan veel tijd kosten. Wij zijn gewend dat onze klanten ons al in een vroeg stadium bij hun projecten betrekken. Samen met hen kijken we naar de maakbaarheid van een product (DFM) en doen we aanbevelingen hierin. Daarnaast nemen wij het voortouw in de ontwikkeling en aanmaak van de benodigde matrijzen.

Automatisering

Verder kijken we ook direct naar de mogelijkheden van automatisering. Omdat een Automotive project zich veelal laat kenmerken door hoge productievolumes, loont het om te investeren in automatisering. De terugverdientijd van deze initiële investering is vaak binnen het eerste productiejaar te realiseren.

Van PPAP tot 8D

Zodra alle productieapparatuur in geïnstalleerd en geprogrammeerd, gaan we testen totdat de productiecel gereed is voor de Production Parts Approval Process (PPAP). Het doel van het PPAP-proces is om zeker te stellen dat de ontwerp- en productieprocessen voldoen aan de ontwerp specificaties en dat het productieproces het potentieel heeft om deze producten consistent te produceren, in lengte van dagen.

Ten behoeve van de kwaliteit stellen we een control plan vast aan de hand van uw eisen en onze FMEA (Failure Mode and Effects Analysis). Met geavanceerde meetapparatuur kan in ieder stadium een goed beeld worden gemaakt via MSA (Measurement System Analysis)CPK en meetrapporten. Bij afwijkingen analyseren we de oorzaak volgens de 8D methode.

Bent u een toeleverancier in de automobielindustrie en op zoek naar een ervaren partner voor technisch spuitgietwerk? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

GL Plastics breidt uit in Duitsland met twee senior-adviseurs

GL Plastics heeft 33 jaar ervaring in het spuitgieten van kunststoffen. De kerncompetentie ligt in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige en complexe halffabrikaten van technische kunststoffen. Bovendien kan de klant kiezen uit een reeks diensten zoals productontwikkeling, montage, opslag en logistiek. GL Plastics bedient klanten over de hele wereld, met name in de automotive-, medische en HVAC-segmenten. 

GL Plastics wil zijn aanwezigheid in de Duitstalige regio verder uitbreiden en is overeengekomen om in 2022 samen te werken met twee Duitse managers van hoog kaliber. Dietmar O. Böcking en Dr. Rainer Landwehr zullen de expansie van GL Plastics in de Duitstalige regio ondersteunen als Senior Advisors.

Bert van der Velden, directeur en mede-eigenaar van GL Plastics, is verheugd: “Ik ben ontzettend blij dat ik in Dietmar en Rainer twee ervaren managers heb gevonden, die met hun expertise en netwerk onze groei in de Duitstalige regio zullen helpen aanjagen.” 

Dr. Rainer Landwehr: expert in de automotive industrie

Dr. Rainer Landwehr heeft zijn sporen verdiend in de automobiel industrie. Hij ondersteunt zowel gevestigde bedrijven als start-ups. Als voormalig algemeen directeur van Ford, Renault/Nissan en Goodyear kan hij putten uit de ervaring, de kennis en het netwerk van 30 jaar in de internationale automotive- en toeleveringsindustrie. Als voormalig voorzitter van de Duitse rubberindustrie vereniging (WDK) heeft hij ook een uitgebreide kennis van de economische beleidsvorming en het leiderschap van een belangrijke industrievereniging.

VRAAG EEN OFFERTE AAN