Skip to main content

Intensieve audit IATF 16949 met succes doorstaan

De automotive industrie werkt uitsluitend met bedrijven die over het IATF 16949 certificaat beschikken. De automotive industrie is voor GL Plastics al jaren een hele belangrijke en waardevolle branche. Zo werken we intensief samen met een groot aantal tier 1 suppliers binnen deze sector. Dat doen we met veel liefde en plezier en dergelijke samenwerkingen willen we in de toekomst absoluut blijven voortzetten. Bovendien daagt de automotive norm ons uit om altijd vooruit te blijven kijken en om onze processen continu te blijven herevalueren. Het opnieuw doorstaan van de intensieve audit IATF 16949 was voor ons daarom niet slechts een prettige bijkomstigheid, maar een noodzakelijkheid. En we kunnen u met gepaste trots vertellen: het is ons wederom gelukt. 

Bewezen kwaliteit en focus op verbetering met IATF automotive certificaat

Met de officiële IATF 16949 certificering in handen, laten we zien dat we ons continu bezig houden met het toekomstbestendiger maken van onze dienstverlening en processen. Sterker nog: dat hebben we glashard bewezen. IATF 16949 verlangt immers dat continue verbeteringen meetbaar en aantoonbaar zijn binnen de organisatie. Kwaliteitsmanagement betekent ook dat de speciale automotive norm risico’s van tevoren in kaart gebracht moeten worden. GL Plastics onderzoekt de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van iedere klantvraag procesmatig en uiterst grondig. Vanaf het moment dat de telefoon gaat tot het moment dat het spuitgietproduct geleverd wordt, wordt iedere stap vastgelegd. Doordat een klant vooraf precies weet waar mogelijke kansen en knelpunten liggen en aan de hand meegenomen wordt, komt hij niet voor verrassingen te staan. Wel zo prettig. 

 

“Alles binnen GL Plastics is beheersbaar en goed geborgd. Onze gestructureerde manier van werken met de focus op kwaliteit werkt door tot in alle lagen van de organisatie.” Jeroen van der Made, Quality Manager GL Plastics

Preferred supplier

De erkende kwaliteit van GL Plastics wordt ook gevoeld bij de klant. Door ons keer op keer te bewijzen, zijn we recentelijk benoemd tot preferred supplier van een van de grootste tier 1 leveranciers in de internationale automotive markt. Daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op. De kwaliteiten waardoor onze klanten ons waarderen, zagen we ook terug in het audit IATF 16949 rapport van DEKRA, die de audit uitvoerde. We ontvingen complimenten over ons verbeteringsbeleid, de snelheid van levering en de manier waarop klanteisen en -wensen doorvertaald worden in de processen. Andere kernkwaliteiten zijn het leveren van foutloze producten en hoge kwaliteit service. 

IATF 16949 en COVID-19

16949 IATF gaat zelfs zo ver dat je moet kunnen aantonen dat je bent voorbereid op grote crises, zoals de COVID-19 pandemie. Wij als bedrijf hebben bewezen voldoende veerkrachtig te zijn om om te kunnen gaan met grote veranderingen. Ieder potentieel risico en bijbehorend plan van aanpak is vastgelegd in een calamiteitenplan. 

We zijn trots op onze collega’s, die continu alles op alles zetten om de klanttevredenheid hoog te houden. We gaan met alle vertrouwen de toekomst tegemoet. Op naar een succesvolle nieuwe audit IATF 16949 cyclus! 

Geen automotive project? Al onze projecten profiteren van de hoge kwaliteitseisen die wij stellen. We beschikken tevens over het ISO 14001 certificaat.

Bent u op zoek naar een spuitgietpartner die topkwaliteit levert? Neem vrijblijvend contact met ons op.