Skip to main content

GL Plastics heeft opnieuw succesvol de ISO 14001 audit van DEKRA doorstaan. Met het ISO 14001 certificaat voldoen wij aan de wettelijke eisen op het gebied van milieumanagement. Het doel van dit milieumanagementsysteem is duurzaamheid te stimuleren. Bij GL Plastics zijn we continu bezig met het doorontwikkelen en uitvoeren van ons milieuplan. We verbeteren continu de prestaties van onze producten en diensten op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, kosten en leverbetrouwbaarheid. Sinds het behalen van het ISO 14001 certificaat in 2019 vindt er elk jaar weer opnieuw een audit plaats. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het milieumanagementsysteem up-to-date blijft. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 

We doen er bij GL Plastics alles aan om een waardevolle partner voor onze klanten te zijn. Zo staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij alle activiteiten centraal. Onze focus ligt op het creëren van kunststof producten, met het oog op duurzaamheid. Dit doen wij door slim te ontwerpen, duurzaam te produceren en materiaal te reduceren. Op deze manier houden we de impact op het milieu zo klein mogelijk. 

  • Slim ontwerpen: we ontwikkelen met onze klanten nieuwe producten vanuit bio-plastics.
  • Duurzaam produceren: we investeren continu in verduurzaming van onze machines, randapparatuur en sinds kort ook onze (elektrische) bedrijfsauto’s.
  • Materiaal reduceren: door de inzet van Hotrunner technieken in onze matrijzen reduceren we materiaalverbruik en besparen we onnodig waste in de productieketen.

Verduurzaming bij GL Plastics

Bij GL Plastics hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Afgelopen jaren hebben we verschillende stappen gezet om te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan onze duurzame nieuwe meetkamer en het GL Raster. We recyclen materialen, passen circulaire oplossingen toe en investeren steeds meer in energiezuinige machines en apparaten. Daarbovenop zijn we in het najaar van 2021 een samenwerking aangegaan met de Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie (NRK). Dit heeft als doel om met (potentiële) klanten in gesprek te komen over duurzaamheid en de rol die GL Plastics daarbij als producent voor haar klanten kan innemen. 

Vind jij het belangrijk om met een milieubewuste partner samen te werken? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.