Assemblage

Naast het spuitgieten van uw onderdeel, verzorgen wij voor veel van onze klanten ook assemblagewerkzaamheden. Onze medewerkers op de assemblage-afdeling stellen met de grootste zorg onderdelen samen tot een compleet eindproduct of tot een halffabricaat.

Wanneer uw aanvraag naast het spuitgieten van kunststof onderdelen eveneens assemblage werkzaamheden behoeft, bekijken we altijd eerst of deze assemblage direct aan de machine (in-line) kan plaatsvinden. Immers, hoe minder interne bewegingen, hoe efficiënter. Wanneer blijkt dat dit niet zinvol of niet mogelijk is, zullen alle benodigde onderdelen samenkomen op de assemblage-afdeling.

De assemblage afdeling is goed geoutilleerd en bestaat uit een team van ervaren medewerkers. Een aantal van de activiteiten die hier worden ondernomen, zijn:

  • Aanbrengen van schroefdraad (tappen)
  • Aanbrengen van pakkingen, zoals een rubberen afdichtstrip
  • Aanbrengen van etiketten / instructies / veiligheidsvoorschriften
  • Lijmen van onderdelen
  • In- en ompakken
  • Samenstellen van producten

Onze assemblage werkzaamheden beperken zich overigens niet alleen tot assemblage ná het spuitgieten van uw kunststof onderdelen. We hebben ook ervaring met het samenvoegen van losse onderdelen vóór het kunststof spuitgieten plaatsvindt. Een goed voorbeeld hiervan is het in-line solderen van een weerstand in een metalen strip. Maar ook met het omspuiten van onderdelen hebben wij zeer veel ervaring. Hierover leest u meer op de pagina Insert Molding. De keuze van welke volgorde van assemblage en spuitgieten het beste bij uw product past, ligt doorgaans in het aantal producten en de eisen die u hieraan stelt.

We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met speciale projecten voor onze klanten en bekijken vooraf alle opties zonder iets uit te sluiten.

Bent u benieuwd hoe wij onze ervaring voor uw product kunnen inzetten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak met één van onze verkoopmedewerkers.

VRAAG EEN OFFERTE AAN